ÉÉN TEAM, ÉÉN DOEL!

INTERNE CAMPAGNE

Een belangrijke kernwaarde van internationale snoepfabrikant Perfetti Van Melle is de drive om steeds verder te verbeteren; niet alleen met steeds lekkerdere snoepjes, maar ook met steeds minder suiker en duurzamere productiemethoden, met steeds minder verspilling. Om deze kernwaarde te verankeren in de organisatie, creëerden we alle communicatie rondom het interne verbeterprogramma ‘Perfetti Performance Excellence’.

Hiervoor hebben we ons laten inspireren door TEAM NL, het steeds wisselende team van topsporters dat Nederland vertegenwoordigt bij de Olympische Spelen. Óók de PVM-medewerkers zetten tijdens het PPE programma immers elke dag als team een topprestatie neer. En dat kan alleen als ze optimaal samenwerken. Oftewel: ÉÉN TEAM, ÉÉN DOEL!

De eerste fase is inmiddels succesvol afgesloten, met verbeteringen op alle fronten én een heuse interne ‘celebration’ bij Perfetti Van Melle.

.VERSCHILLENDE TAKKEN VAN SPORT, GEZAMENLIJK SCOREN
Door alle afzonderlijke PVM-krachten zo optimaal mogelijk samen te bundelen, worden de PVM-medewerkers samen als één team sterker dan ooit. Precies zoals alle verschillende topsporters uit verschillende takken van sport samen één ijzersterk ‘TEAM NL’ vormen bij de Olympische Spelen. Dát is de basisgedachte van het door NO TOMATO ontwikkelde communicatieconcept. Net als binnen TEAM NL  heeft óók iedereen binnen ‘Team PVM’ zijn eigen ‘tak van sport’ en zijn eigen talenten. Deze verschillende takken van sport worden steeds afzonderlijk belicht in alle communicatieve doorvertalingen per afdeling, met als concreet ‘subdoel’ steeds maximale ‘medaille’winst per afdeling en als overkoepelend doel maximale ‘medaille’winst voor heel Team PVM. En élke individuele afdeling en medewerker kan bijdragen aan het uiteindelijke totale medaillesaldo, precies zoals bij de Olympische Spelen!

.

.

MEERDERE JAREN, MEERDERE WAVES
Omdat het Perfetti Performance Excellence programma meerdere jaren gaat lopen, zijn vooraf meerdere waves van elk 12 weken bepaald. In elke nieuwe wave worden nieuwe takken van sport geïntroduceerd, óf wordt een tak van sport verder uitgediept die meerdere waves omvat, voordat deze onderdeel wordt van de dagelijkse operatie. En voor de komende jaren staan er nog aardig wat disciplines op het programma… To be continued dus!

VOLWAARDIGE PPE PARTNER
“Een van de randvoorwaarden voor het succes van het PPE programma was het aanstellen van een Continuous Improvement manager, en ik ben blij deze rol te mogen vervullen,” aldus Marco Welten van Perfetti Van Melle. “Ten eerste ben ik zeer gedreven om samen met alle mensen in de fabriek hetzelfde doel na te streven, en ten tweede hou ik van de uitdaging; het programma en de bijbehorende verandering dusdanig neerzetten dat het effect niet na een paar jaar weer verdwijnt. Bij het managen van zo’n blijvende verandering is communiceren naar de diverse groepen van belanghebbenden een essentieel onderdeel. De eerste twee stappen in de standaard verandermethodiek binnen PVM (ADKAR) zijn dan ook het creëren van ‘Awareness’ en ‘Desire’. Dus in de voorbereidingsfase van het programma zochten we bewust een pro-actieve en meedenkende partner om het verhaal dat we willen vertellen goed over de bühne te krijgen. Die vonden we in NO TOMATO.”

CONSEQUENTE ÉN GEVARIEERDE CAMPAGNE
Marco Welten vervolgt: “Ook NO TOMATO heeft dus al vanaf het begin samen met ons de reis meegemaakt, zodat wij al sinds dag 1 hun expertise aan boord hebben bij het stapsgewijs uitrollen van het PPE programma. Deze wisselwerking is uitermate effectief en heeft vanaf de officiële aftrap van het programma aan alle ploegmedewerkers een consequente én gevarieerde campagne opgeleverd. Het uitrollen van een programma is op sommige momenten hectisch en staat onder tijdsdruk. En dan is het heel fijn om het NO TOMATO team als partner te hebben. Ze zijn flexibel, komen met pragmatische oplossingen en denken met ons mee. Ik kijk uit naar het vervolg van onze gezamenlijke reis!”

Ook behoefte aan een bewustwordingscampagne en/of activatiecampagne met impact?

Gewoon even bellen met Mark-Jan (+31634038217),
we helpen je graag om je ambitie waar te maken!

MORE WORK