MENS, KÄRCHER JE NIET?

Uitdaging
Op Thank Your Cleaner Day brengen we een ode aan professionele schoonmakers. Want zonder deze hardwerkende mannen en vrouwen zouden onze huizen, onze kantoren en onze levens echt een stukje minder prettig zijn. Hoe kunnen we Thank Your Cleaner Day in Nederland promoten en zo de waardering vergroten voor het uitstekende werk dat professionele schoonmakers elke dag voor ons verrichten?

Insight
Natuurlijk kan Kärcher op eigen titel deze boodschap verspreiden en schoonmakers in Nederland bedanken, maar met Thank Your Cleaner Day wilden we - letterlijk en figuurlijk - meer stof doen opwaaien. Daarom betrokken we ook werkgevers, managers en werknemers van bedrijven waar deze schoonmakers dagelijks uitblinken, om zo meer besef en respect te creëren als het gaat om schoonmaakwerk, dat vaak ‘onzichtbaar’ ’s avonds laat of ’s morgens vroeg wordt gedaan.

Idee
We creëerden een online activatie, opgebouwd uit twee centrale componenten om de awareness te vergroten:

  1. Een online competitie: nomineer jouw favoriete schoonmaker
    en misschien wint hij of zij een geweldige prijs!

    • Door deze competitie te creëren, betrokken we werkgevers en werknemers en stimuleerden we ze om hun schoonmakers op elke mogelijke manier te bedanken. Want een persoonlijk bedankje namens hen is veel meer waard dan een bedankje namens Kärcher.
  1. Een thematische slogan: ‘Zij schitteren zodat jij kan stralen’
    • Deze slogan werd gebruikt in alle campagnebeelden, in combinatie met portretten van schoonmakers en een concrete ‘call to action’ om je favoriete schoonmaker te nomineren.

Crossmediale online campagne
De hele activatie werd in minder dan twee weken gecreëerd én geproduceerd. Om deze deadline te halen, hebben we ons primair gericht op online media; social media advertising, retargeting en e-mailmarketing (naar specifieke adressen uit onze database) werden gebruikt om de aandacht van de doelgroep te trekken. Dit resulteerde ook in meer volgers en dus een groter bereik van toekomstige campagnes.

Alle posts leidden tot de landingspagina van de campagne, waar de schoonmakers en de centrale campagneboodschap in de spotlight werden gezet. Iedere bezoeker kon hier eenvoudig zijn favoriete schoonmaker nomineren.

MORE WORK