MENS, KÄRCHER JE NIET?

Uitdaging
Op Thank Your Cleaner Day brengen we een ode aan profes­si­onele schoon­makers. Want zonder deze hardwer­kende mannen en vrouwen zouden onze huizen, onze kantoren en onze levens echt een stukje minder prettig zijn. Hoe kunnen we Thank Your Cleaner Day in Nederland promoten en zo de waardering vergroten voor het uitste­kende werk dat profes­si­onele schoon­makers elke dag voor ons verrichten?

Insight
Natuurlijk kan Kärcher op eigen titel deze boodschap verspreiden en schoon­makers in Nederland bedanken, maar met Thank Your Cleaner Day wilden we — letterlijk en figuurlijk — meer stof doen opwaaien. Daarom betrokken we ook werkgevers, managers en werknemers van bedrijven waar deze schoon­makers dagelijks uitblinken, om zo meer besef en respect te creëren als het gaat om schoon­maakwerk, dat vaak ‘onzichtbaar’ ’s avonds laat of ’s morgens vroeg wordt gedaan.

Idee
We creëerden een online activatie, opgebouwd uit twee centrale compo­nenten om de awareness te vergroten:

  1. Een online compe­titie: nomineer jouw favoriete schoonmaker
    en misschien wint hij of zij een geweldige prijs!
    • Door deze compe­titie te creëren, betrokken we werkgevers en werknemers en stimu­leerden we ze om hun schoon­makers op elke mogelijke manier te bedanken. Want een persoonlijk bedankje namens hen is veel meer waard dan een bedankje namens Kärcher.
  1. Een thema­tische slogan: ‘Zij schit­teren zodat jij kan stralen’
    • Deze slogan werd gebruikt in alle campag­ne­beelden, in combi­natie met portretten van schoon­makers en een concrete ‘call to action’ om je favoriete schoon­maker te nomineren.

Cross­me­diale online campagne
De hele activatie werd in minder dan twee weken gecreëerd én gepro­du­ceerd. Om deze deadline te halen, hebben we ons primair gericht op online media; social media adver­tising, retar­geting en e‑mailmarketing (naar speci­fieke adressen uit onze database) werden gebruikt om de aandacht van de doelgroep te trekken. Dit resul­teerde ook in meer volgers en dus een groter bereik van toekom­stige campagnes.

Alle posts leidden tot de landings­pagina van de campagne, waar de schoon­makers en de centrale campag­ne­bood­schap in de spotlight werden gezet. Iedere bezoeker kon hier eenvoudig zijn favoriete schoon­maker nomineren.

MORE WORK