MAAK KENNIS MET JANICE

5 vragen aan Video Producer Janice van Dooren: ‘een succesvolle video is onvoorspelbaar’


1. Hoe ben je bij NO TOMATO als video producer terecht gekomen?

Ik ben in 2016 als videoproductie stagiaire begonnen bij NO TOMATO. Dat was een enorm leerzame en fijne tijd. 1,5 jaar na mijn stageperiode nam Mark-Jan, de managing director van NO TOMATO, opnieuw contact met me op met de vraag of ik als video producer bij NO TOMATO aan de slag wilde. Toen moest ik nog afstuderen, dus dat heb ik allereerst bij NO TOMATO gedaan, in combinatie met productie gerelateerde taken. Na de afronding van mijn stage ben ik als volwaardige medewerker bij NO TOMATO aan de slag gegaan. Zo zie je maar wat je stage kan opleveren!

2. Wat was (tot nu toe) je leukste of meest verrassende productie job voor NO TOMATO?

Dat zijn twee hele uiteenlopende klussen, júíst omdat ik bij de één affiniteit had met het onderwerp en bij de ander totaal verrast werd door het onderwerp en überhaupt het bestaan daarvan.

Filmen in woonwinkels en mijn voorliefde voor interieur
WBB TV, het wooninspiratiekanaal dat wij voor Woonboulevard Breda XXL ontwikkelden, was een klus die mij op het lijf geschreven was door mijn voorliefde voor interieur. Dat helpt om dingen beter te kunnen plaatsen en in je hoofd een voorbeeld te schetsen hoe de set eruit moet komen te zien. Trendy, positief, inspirerend én niet langer dan 2:00 min.

Kippenmest en grijpkranen op beeld
Het project waarbij ik verrast werd door het onderwerp, was bij een bedrijf voor grijpkranen, genaamd DEMAN. De opnames vonden plaats bij BMC moerdijk, een bedrijf dat kippenmest omzet in groene energie en tevens de perfecte locatie om de grijpkranen ‘in action’ te zien voor de promotievideo. “Zo kom je nog eens ergens” dacht ik toen met een gele helm op tussen de pluimveemest en grijpkranen stond. De kunst is om vervolgens de juiste tone-of-voice over te brengen in de opnames en shots te creëren die passen bij het bedrijf. Dat is naar mijn idee erg goed gelukt. Dit geeft goed weer dat je als video producer op allerlei plekken terecht komt en continu in moet spelen op een andere doelgroep, sfeer en locatie. Dat maakt het uitdagend!

“Als videoproducer kom je op allerlei plekken en moet je continu schakelen qua doelgroep.
Dat maakt het uitdagend!”

3. Waarom is NO TOMATO de allerleukste werkgever om als video producer voor te werken?

Ik vind het fijn dat er bij NO TOMATO gehandeld wordt op basis van vertrouwen. Er wordt gezorgd voor de middelen om je werk zo goed mogelijk uit te kunnen voeren en je krijgt een dosis vertrouwen en verantwoordelijkheid om een productie job te laten slagen. Daar zet je om die reden ook écht je schouders onder. Heb je een goed idee? Initiatief nemen wordt erg gewaardeerd.

“Je krijgt een dosis vertrouwen mee om een productie te laten slagen.
Daar zet je om die reden écht je schouders onder.”

4. Waar ben je als video producer voor NO TOMATO echt goed in?

Ik onderscheid me als video producer omdat ik een ‘positieve teamspirit’ integreer in een productieteam. Het vertrouwen dat NO TOMATO geeft wil ik overbrengen op hen, zodat ze comfortabel – in hun eigen kracht – kunnen werken en we samen iets moois kunnen maken. Ik wil dus pas controleren als ik het gevoel krijg dat ik móét controleren. Dit werkt naar mijn ervaring sfeer verhogend en geeft collega’s een goed gevoel.  

5. Waarom is video content belangrijk en wat voegt het toe?

Het welbekende gezegde luidt dat één foto duizend woorden spreekt. Als dat waar is, wat zegt een video dan? Met video geef je gevoel af. Voor mij kan een video je écht grijpen wanneer deze een sterke combinatie van beeld en geluid bevat, die elkaar complementeren. Met een video neem je de kijker mee in jouw verhaal, en kan je precies aansturen op de emotie die hij moet voelen. Fotografie, audio en geschrift hebben allemaal hun eigen sterktepunten en zwaktes, evenals video dat heeft. Desalniettemin is video de laatste jaren flink gegroeid als mediamiddel. Die combinatie van bewegend beeld en geluid speelt daar wel echt een rol in. Je houdt de kijker geboeid door een goede opbouw van het verhaal én door vooral niet te voorspelbaar te zijn. Verrassend uit de hoek komen. Dat mensen niet altijd weten wat er gaat komen. Dat zorgt ervoor dat ze blijven kijken en dat je boodschap blijft hangen.

“Een succesvolle video is onvoorspelbaar en verrassend.“

LAATSTE BLOG POST

CORONAZORG Al zouden we slechts 5 families kunnen herenigen, dan nog maken we onze wereld een klein stukje mooier. AchteroverleunenLEES MEER

LEKKERDER COMMUNICEREN VANUIT HUIS. We kennen het ondertussen (bijna) allemaal: de ene Teams vergadering na de andere om goed inLEES MEER

CONTACT

Ook kennis maken met onze beproefde manier om jouw klant trek te laten krijgen in jouw dienst, product of initiatief?
We helpen je je ambitie waarmaken. Zeker weten. Gewoon even contact op nemen met

Mark-Jan+31634038217

 

CHASSÉSINGEL 4
4811 HA BREDA
+31 (0)76 52 11 888
MAIL@NOTOMATO.COM