LEKKERDER COMMUNICEREN

LEKKERDER COMMUNICEREN VANUIT HUIS.

We kennen het ondertussen (bijna) allemaal: de ene Teams vergadering na de andere om goed in contact te blijven met je collega’s. Hier en daar komt daar ook een huisdier of kind bij kijken. Gezellig! Met deze nieuwtjes kun je nóg lekkerder communiceren vanuit huis.

Messenger Rooms

Met Messenger Rooms kun je een virtuele ruimte aanmaken waar maximaal 50 personen (!) tegelijk aan kunnen deelnemen. Je kunt Rooms aanmaken en delen via je overzicht en groepen, of via een evenement op Facebook. Op deze manier kunnen anderen gemakkelijk deelnemen aan jouw Room. Wanneer je gebruik maakt van de Facebook Messenger app kun je gebruik maken van verschillende effecten en filters, zoals een bepaalde kleur of achtergrond. De Rooms-functie zal ook worden toegevoegd aan WhatsApp, Instagram en Portal.

 

WhatsApp groepsbellen

Waarom allemaal vreemde videobelprogramma’s downloaden als het ook gewoon via WhatsApp kan? Binnenkort is het mogelijk om via WhatsApp met tot 8 personen tegelijk te videobellen. Dit kon voorheen maar met maximaal 4 personen tegelijk. Gezellig! Deze videocalls zullen net als je huidige telefoontjes zijn beveiligd met end-to-end codering.

Verbeterde Live functies

Doordat we momenteel niet naar onze kook- of sportlessen kunnen gaan, volgen we hiervan steeds meer live uitzendingen. Dat viel Facebook ook op… Daarom komen zij met verbeteringen voor het live uitzenden van video’s, zowel op Facebook als op Instagram.

Op Facebook:

  • Met de optie ‘Live With’ kun je een andere persoon toevoegen aan je live video, denk hierbij bijvoorbeeld aan een gastspreker.
  • Offline evenementen kunnen de komende tijd niet doorgaan. Daarom kunnen evenementen nu als ‘Alleen online’ worden gekenmerkt. Het wordt daarnaast mogelijk dat mensen moeten betalen voor toegang tot het live evenement.
  • Je kunt met je live video geld ophalen voor goede doelen door een donatieknop toe te voegen.
  • Gebruikers krijgen de mogelijkheid om alleen audio te horen. Dit kan handig zijn wanneer je data wil besparen of wanneer je een slechte internetverbinding hebt.
  • Je kunt live video’s bekijken zonder dat je een Facebook-account hebt.

Op Instagram:

  • Live video’s kun je nu ook vanaf je laptop of computer bekijken. Reageren is ook mogelijk.
  • Je kunt je video’s binnenkort ook aan IGTV toevoegen wanneer je live gaat. Op deze manier blijven de video’s langer dan 24 uur beschikbaar.

Wijzigingen binnen Teams vergaderingen

De komende maanden zullen de vergaderingen in Teams er wat anders gaan uitzien. Heel fijn als je het ons vraagt. Die vervelende knoppenbalk die zo lekker in de weg kan zitten, zal worden verplaatst naar de rechterbovenhoek. Probleem opgelost! Ook kun je binnenkort een Teams vergadering in een apart scherm openen.

 

Google Duo: groepsgesprekken in browser en familiemodus

Google gaat meerdere nieuwe functies toevoegen aan de bel app Google Duo. Zo kun je binnenkort met een groep videobellen in je browser en komt er een familiemodus binnen de app. Met de familiemodus kun je tijdens een videogesprek in realtime op het scherm tekenen. Zijn de kinderen ook weer even zoet. Daarnaast is het binnenkort mogelijk om Snapchat-achtige filters te gebruiken tijdens zowel de groepsgesprekken als de één-op-één gesprekken. Toch fijn als je er ’s ochtends nog niet heel wakker uitziet. Of een kater hebt.

LAATSTE BLOG POST

Nieuwe partner NO TOMATO Hulde! Account Director Petra Stallen-Lommers is vanaf januari 2022 partner bij reclamebureau NO TOMATO. Al sindsLEES MEER

CONTACT

Ook kennis maken met onze beproefde manier om jouw klant trek te laten krijgen in jouw dienst, product of initiatief?
We helpen je je ambitie waarmaken. Zeker weten. Gewoon even contact op nemen met

Mark-Jan+31634038217

 

Markendaalseweg 44
4811 KC BREDA
+31 (0)76 52 11 888
MAIL@NOTOMATO.COM