CUSTOMER WHAT?

CUSTOMER WHAT?

Vanmorgen kreeg ik van een opdracht­gever het compliment dat we het customer intimacy zo fijn geïnte­greerd hebben in onze werkwijze. Ik schrok me rot. Meestal betekent dit dat ik een boek moet gaan lezen. Sorry? Customer what? Je moet namelijk weten: ik ben een generalist. Ik weet van een hoop dingen een beetje, maar van heel veel ook juist weer niet. Vind ik wel zo prettig. Daar zijn weer andere collega’s voor die wel heel erg speci­alist zijn in onder andere merken bouwen. Maar goed, het bleek gelukkig een compliment over ons gedrag.

Hij waardeert dat wij hem helpen de korte-termijn-ROI te behalen. Geen one size fits all samen­werking, maar dat we steeds opnieuw bekijken hoe we elkaar het beste kunnen helpen om doelstel­lingen te behalen. Hem waar mogelijk ontlasten door werk uit handen te nemen, zodat hij en zijn team zich kunnen focussen op hun kernac­ti­vi­teiten. Kennis hebben van zijn markt. Niet alleen de briefing opvolgen, maar verder denken. En daarnaast ook sparren over de lange termijn. Iets waar door de dynamische markt en hectiek binnen de eigen organi­satie niet altijd voldoende ruimte voor is. Nou ja, op business niveau dan wel, maar in mindere mate op het gebied van marke­ting­com­mu­ni­catie. Terwijl volgens hem iedere marketeer weet dat je 60/40 lange versus korte termijn moet inves­teren om een merk te bouwen, dat is zelfs weten­schap­pelijk onder­bouwd. Vond ik leuk om te horen.

Ik geloof sowieso meer in co-creatie. Maak gebruik van alle kennis en kunde die bij de opdracht­gever aanwezig is. Moeten we soms een beetje ordenen. Soms zelfs een beetje zoeken en samen een deep dive nemen om echt de kern te raken. Maar goed, samen optrekken en onze krachten bundelen. Is ook veel leuker. Succesvol zijn voor de langere termijn. Hebben wij ook veel meer aan. Liever tien keer één verdienen, dan één keer tien. Want bij één keer tien heb ik ook acht kosten en bovendien geen conti­nu­ïteit. En we zijn ineens geen leverancier, maar net iets meer partner. Leuk toch.

Begint al bij NO TOMATO aan de poort. Of eigenlijk, onder aan de trap. Tijdens de selectie van nieuwe collega’s wordt naast kennis vooral ook zwaar gehamerd op teamwork en service. Eenmaal aan de slag begint het met veiligheid: als je blijvend wil kunnen presteren moet iedereen zichzelf kunnen zijn. Vandaaruit gaan we uitzoeken waar iemand in uitblinkt. Want iedereen is goed in iets. Zeker weten. En waarom dan kramp­achtig van een 5 een 6 proberen te maken, terwijl diegene op een ander vlak een 8 scoort. Daar een 9 van maken en we hebben een speci­alist in huis. Krijgt waardering. Iedereen blij.

Ben jij als marketeer ook op zoek naar een dedicated partner die gewoon lekker normaal doet? Dan helpen wij je graag. En Equipe Zorgbe­drijven, nogmaals bedankt voor het compliment.

Mark-Jan Kleijsen – NO TOMATO

LAATSTE BLOG POST

MEET SUSAN! Mijn naam is Susan Joosten, ik ben 24 jaar en woon met mijn vriend en onze kat GuusLEES MEER

DURF TE VRAGEN… Voor onze nieuwe Oekra­ïense collega zoeken wij video­pro­jecten. Deze week werd ik benaderd door Judy van denLEES MEER

Geen tomaten, wél Renate! New @ NO TOMATO vanaf maart: Account­ma­nager Renate Heijmans!Renate stelt zich hier graag even voor: Hoi! IkLEES MEER

CONTACT

Ook kennis maken met onze beproefde manier om jouw klant trek te laten krijgen in jouw dienst, product of initiatief?
We helpen je je ambitie waarmaken. Zeker weten. Gewoon even contact op nemen met

Mark-Jan+31634038217

 

Marken­daal­seweg 44
4811 KC BREDA
+31 (0)76 52 11 888
MAIL@NOTOMATO.COM